Ne demek?

Wiki Article

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme altına tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanılamar.

Yangın baplarının üretim amacı beniâdem esenlığını yangın ve yaman gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Hiç kuruntu yasak ki yangın felaketi, yıl zarfında can kaybına ne olan en büyük etmenler arasındadır. Yangın felaketi olabildiğince gücük bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem de mal yitirilmesine niçin olması ile bilinmektedir. Özellikle de erdemli örgüda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında yaşama ve varlık kaybı peşış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa da yegâne hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü amerikan bar yahut benzeri bir işleyiş bulunmalıdır.

Yangın Bapsı tütün sızdırmaz özelliğe ehil olması zımnında yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu kapılar dışarıya rast ve kolaylıkla açılabilen bünyeya sahiptir.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın kapısı ne bakım dokumalmalıdır? Yangın bapları metodik bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının sorunlevselliğini ve yangın dayanıklılığını getirmek kucakin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrolör edilmesi, bapnın tamam bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin bozulmamış bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi olduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının kontrol edilmesini dâhilerir. üste, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve fiilaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

TSE belgesi Yangın Çıkış Kapısı zorunluluğu aranmayan kapılar, ucuz yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Kanatlar ortamında oranlı yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı dâhilin dayak plakaları mevcuttur.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetçi şeşna alınmasına yardımcı evet ve yangının sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek sevimli kaybını ve maddi hasarı minimize fiyat.

Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, ivedili çıkış noktalarında veya yangınla savaşım ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın yangın kapısı bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın esnasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.

Yangın ve acil yer anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da ifade edilen bu düzen temelı modellerde alışılagelen kapı koluna müşabih. 

Yangın merdiven kapısının en belirgin özelliklerinden bir ötekisi bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında gömlek merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

 Işlevsel başüstüneğu derece göstermelik layihamlara da ehil olan yangın bapları, camlı yangın kapıları, müstacel çıkış kapıları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu estetik kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine akla yatkın olarak imal edilme Yangın kapısı istanbul seçeneklerine bile sahiptir.

Report this wiki page